Ujedinjene boje Indije – Izložba fotografija Maje Vujošević na Dorćol Platzu

Ujedinjene boje Indije – Izložba fotografija Maje Vujošević na Dorćol Platzu

Maja je za osam godina obišla gotovo celu Indiju.

Maja Vujošević, master bankarstva po struci, master je završila na Kipru i baš tamo je rešila da se posveti svojoj prvoj ljubavi – fotografiji. Ubrzo bilo joj je jasno da je Indija zemlja koju samostalno želi da poseti. Spremala se marljivo na taj sudbinski put i njen suživot sa Indijom trajao je u rasponu od osam godina.

Zahvaljujući ljubavi i poznavanju fotografije, slike sa tog višegodišnjeg putovanja uspela je da zadrži da ostanu netaknute u svom obliku, pejzažu i svetlosti. Fotografijom je počela da se bavi fokusirana na pejzaže, ali joj je Indija promenila perspektivu i dala novi uvid u fotografiju – kroz ljude, festivale, običaje i mesta koja nisu poznata turistima.


Majina baza trenutno je Beograd u kom se bavi jogom, a ima i svoj ketering veganske hrane. Njena prva samostalna izložba bila je u Nikoziji, na Kipru, 2012. godine, a dobitnica je i prve nagrade za fotografiju na izložbi “Priroda bez cenzure” 2019. godine.

Kerala, Tamil Nada, Karnataka, Goa, Maharastha, Gujarat, Haryana, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Jammu, Kashmir,Sikkim, West Bengal, Bihar, Oddisha u petak 6. maja na vas u svim bojama čekaju u Dorćol Platzu od 19 časova. Tokom otvaranja, za posetioce biće priređena i demonstracija joge, indijski ples, kirtan i indijska hrana. Ulaz na izložbu “Ujedinjene boje Indije” je slobodan.

Projekat “Ujedinjene boje Indije” Maja je osmislila i pre nego što se vratila u Srbiju, i ova izložba se može smatrati kao svojesrstan poklon Beogradu, kojim želi da inspiriše ljude da krenu za svojim snom.

Pogledajte ceo članak na portalu Pink.rs

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!